Implantatbehandling

Hem / Implantatbehandling

Om du saknar en, flera eller alla tänder är tandimplantat ett säkert sätt att få nya tänder.

Hos oss sker hela implantatbehandlingen på mottagningen i Piteå – inga resor, inga krångliga arrangemang.  Jan Levin, oralkirurg, utför operationen.

Vad är ett tandimplantat?

Det är gjort av titan och ser ut som en skruv. Det skruvas fast i käkbenet och fungerar som en rot för den nya tanden. Man kan sätta fast en krona, bro eller tandprotes på tandimplantatet. Läkningstiden – eller den tid det tar för implantatet att växa fast bra i benet – är i de flesta fall ca 6-8 veckor.

Om en tand saknas…

En tandkrona på ett implantat gör att du kan tugga utan problem. Den nya tanden går inte att skilja från dina egna.

Om du saknar flera tänder…

En tandbro som sätts fast på flera tandimplantat gör att det ser ut som vanligt.

Om alla tänder saknas…

Alternativ 1: En hel tandbro sätts fast med hjälp av flera tandimplantat. Ser ut och fungerar precis som naturliga tänder.
Alternativ 2: En löstagbar tandprotes kan också hållas fast med hjälp av tandimplantat.

När du har bestämt dig för att genomföra en implantatbehandling undersöker din tandläkare eller en specialist dina tänder och käkar. Käkbenet röntgas för att kontrollera att det finns tillräckligt med benvävnad och för att bestämma den bästa placeringen av implantaten. Om det inte finns tillräckligt med ben kan man överväga en bentransplantation. Ditt allmänna hälsotillstånd utreds också. Operationen sker under lokalbedövning, så du är vaken hela tiden. I de flesta fall kan du gå tillbaka till arbetet direkt efter behandlingen.

När det gäller implantat använder vi oss i de flesta fallen av komponenter från Straumann AB, men vi kan även använda oss av produkter från Astra eller Nobel om det krävs i det enskilda fallet. Straumann, Astra och Nobel är samtliga implantatsystem som är godkända av socialstyrelsen och har fullgod vetenskaplig dokumentation.

För mer information: Naturlig Attraktiv

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'feedthemsocial\Feed_Functions' does not have a method 'use_custom_js_scripts' in /web/u/ohman15/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303